Skip to content

Het slimste virus ooit

Na anderhalf jaar diepgaand onderzoek via Stichting Corona Onderzoek kunnen we maar één conclusie trekken: wij hebben te maken met een virus dat buitengewoon slim is. Dit virus is zo slim, dat geen enkele maatregel van ons bijzonder intelligent Kabinet hiertegen bestand lijkt. En wat heeft het Kabinet veel geprobeerd…

Goed voorbereid
Nochtans waren wij goed voorbereid op de komst van het slimme virus. Zo werd al op 18 oktober 2019 onder de vlag ‘Event 201’ een uitgebreide simulatie van de virusuitbraak uitgevoerd. Om alvast te oefenen, moet men bij het World Economic Forum en de Bill and Melinda Gates Foundation hebben gedacht. Ook sloot vaccinfabrikant Moderna op 12 december 2019 alvast contracten af voor de ontwikkeling van mRNA vaccins. Mocht het zover zijn, dan konden deze vaccins worden ingezet om het slimme virus te bestrijden.

De Duitse wetenschapper Christian Drosten wist op zijn beurt hoe belangrijk het was om alvast voor de virusuitbraak een testprotocol op de plank te hebben liggen. Hiermee kon het slimme virus indien nodig meteen worden opgespoord. De andere Duitse wetenschapper Olfert Landt had op dat moment zelfs de PCR-testkits al gereed voor de verkoop. Niets mocht aan het toeval worden overgelaten wanneer het slimme virus daadwerkelijk zou aanvallen.

Te slim
Wat zou er mis kunnen gaan, zou je denken. Echter toen het slimme virus voor het eerst opdook, bleek het extreem hoogbegaafd te zijn. Voor ons bijzonder intelligent Kabinet volgde dan ook een flinke uitdaging.

Al snel deden zich de meest wilde verhalen over het virus de ronde. “Het virus was losgelaten uit een lab”, riep de een. “Neen hoor, het virus kwam van een dierenmarkt”, meende de ander. Ook zou het virus in staat zijn om zich te vermommen. De ene keer als een Britse of Zuid-Afrikaanse variant, de andere keer als een Delta variant.

Ons bijzonder intelligent Kabinet zette meteen alles op alles, opdat het slimme virus geen kans zou krijgen. Gelukkig wist men vrij snel te achterhalen dat het virus beschikte over een sterk rekenkundig vermogen. Het slimme virus kon zelfs afstanden inschatten. Alle burgers moesten dan ook minimaal andere halve meter afstand houden. Verder had het virus een hekel aan hygiëne, dus moesten de handen goed worden gewassen en ontsmet.

Ook stelde ons bijzonder intelligent Kabinet vast dat het slimme virus vooral ’s nachts actief was en graag vertoefde in de open lucht. Het hield in ieder geval niet van huiselijke sferen. Daarom moest iedereen zoveel mogelijk thuis werken en binnen blijven. Ook volgde een avondklok van 21.00u tot 04.00, want het virus kon kloklezen.

Uit onderzoek bleek dat het slimme virus er een gezonde levensstijl op nahield en sportief was aangelegd. Het besluit van ons bijzonder intelligent Kabinet om alle sportscholen en zwembaden te sluiten kwam dan ook niet als een verrassing. Op dergelijke locaties, waar gezonde mensen zich ophielden, zou het virus immers kunnen toeslaan. Daarentegen konden de McDonalds en de slijterij gewoon openblijven.

Een eyeopener voor ons bijzonder intelligent Kabinet was toch wel dat het slimme virus blijkbaar gezichten kon herkennen. Op enig moment werd dan ook de mondkapjesplicht ingevoerd. Een bijkomend voordeel hiervan was dat iedereen erg gevaarlijk zou lijken. Dat zou het virus zeker afschrikken. Helaas hadden de mondkapjes in werkelijkheid minder effect. Het slimme virus bleek zich immers te verspreiden via aerosolen, waardoor de mondkapjes in de prullenbak konden.

Het meteen volledig afschaffen van de mondkapjesplicht vond ons bijzonder intelligent Kabinet toch iets te riskant. Dit zou onze geloofwaardigheid niet ten goede komen. Het was belangrijk dat we met name op scholen, in de bus en op de tram er gevaarlijk bleven uitzien. Het virus volgde immers graag onderwijs en dan met name in de leeftijdscategorie 12 t/m 18 jaar. Het virus was niet voor niets zo slim. Ook reisde het virus graag met het openbaar vervoer.

En zo volgde maatregel na maatregel. Het slimme virus vond het ergens wel grappig. Hoe lang zou het nog duren voordat het bijzonder intelligent kabinet doorhad dat zij voor 99,9% van de mensen niet eens een gevaar opleverde? Intussen muteerde het virus rustig verder, zoals zij dit nog miljoenen jaren zou doen.

Fictie
Alles wat u leest in deze blog is uiteraard fictie. Elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op toeval. In het echt zou een dergelijk scenario ondenkbaar zijn. Dan zouden wij met z’n allen gewoon Carnaval vieren, met een rode clownsneus op in plaats van een mondkapje.

Over de auteur: Niels Vanaken is advocaat en oprichter van Stichting Corona Onderzoek. Hij staat corona gedupeerden bij.

Lees tip: Bescherm onze kinderen! 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook